Ovnstegt lammekølle med rosmarin og halve pærer
31. marts 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Lammestegen kan godt lide hvidløg og rosmarin, men den kan sørme også godt lide pærer, der er bagt endnu sødere med honning. Servér retten med en god salat eller nykogte kartofler.
Bemærk
Ovntid: 1-1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220° varmluft. Lav nogle snit med en skarp kniv i fedtet på lammekøllen.
Pil hvidløg, og pres det fint. Hak 3 af rosmarinkvistene fint.
Rør hvidløg, hakket rosmarin, olie, salt og peber sammen til en marinade.
Smør marinaden ud på kødet, og steg lammekøllen i ovnen i 15 minutter.
Sænk temperaturen til 175°, og steg lammekøllen i 1-1½ time, til centrumtemperaturen er 60-63°.
Halvér pærerne, fjern kernehus, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Hak rosmarinen fint, og drys den over pærerne. Dryp med honning, og spray med smør. Bag pærerne sammen med lammekøllen i de sidste 15 minutter af ovntiden.
Servér lammekøllen med de bagte pærer.
Tip!
Sådan skærer du en lammekølle ud: Stil den stegte lammekølle næsten lodret på et spækbræt, og hold fast i benet, evt. med et viskestykke, så benet ikke glider fra dig. Skær kødet fra ved at lade kniven følge benet hele vejen ned til nøglebenet. Gentag på den anden side af benet. Skær derefter kødet i skiver, og gem evt. benet til at koge fond på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på påske-lammekølle