Julefrikadeller med appelsin-kålsalat
30. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Giv dine frikadeller et drys jul ved at røre varme krydderier i farsen og servere dem med en sprød vintersalat.
Bemærk
Hviletid, fars: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.
Skyl og snit kålen helt fint, og læg den i en skål. Vend olivenolie, citronsaft, salt og peber i kålen. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinkødet i fileter uden om hinderne. Vend dem i salaten sammen med tranebær.
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i saltet vand.
Rør cremefraiche, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen, og smag til.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med appelsin-kålsalat, kartofler og cremefraichedressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk