Asiatiske kyllingelår med sprød kålsalat
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Start dagen før med at lægge kyllingelårene i den lækre marinade, der gør kødet ekstra mørt og smagfuldt.
Bemærk
Marinering: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup kyllingelårene tørre. Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele fint. Pres limesaften. Rør hvidløg, ingefær, limesaft, peanutbutter, brun farin, soja og sesamolie sammen i en stor skål.
Vend kyllingelårene godt rundt i marinaden. Lad dem marinere på køl i mindst 8 timer (gerne natten over).
Tænd ovnen på 200° varmluft. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, og fordel kyllingelår og marinade heri. Bag kyllingelårene i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl og snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Skyl og hak krydderurterne groft, og tag lidt koriander fra til pynt.
Pres saften af limefrugten, og rør den sammen med olie, sukker, eddike og soja i en skål, til sukkeret er opløst. Vend grøntsager, chili og krydderurter sammen med dressingen, og anret den i en skål. Drys med hakkede cashewnødder.
Anret kyllingelårene i en skål eller på et fad, pynt med frisk koriander og ristede sesamfrø, og servér dem til kålsalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk