Kålsalat med appelsin, grapefrugt og tranebær
26. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Med to slags kål og forskellige citrusfrugter er den her sprøde salat et godt bud på det perfekte tilbehør til aftensmaden.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl grønkålen, og skær bladene af stilkene. Kassér stilkene, og hak grønkålsbladene fint.
Fjern de yderste blade af rosenkålen, og skær bunden væk. Snit rosenkålen fint.
Skær skallen af appelsin og grapefrugt, og skær dem ud i fileter.
Varm honning på en pande, og vend nødderne i honningen, til de er gyldne. Lad nødderne køle af, og hak dem groft.
Bland kål, appelsin, grapefrugt i en skål. Drys tranebær og nødder over salaten.
Bland olie, sennep, salt og peber i en lille skål med en ske.
Skyl citronen, riv skallen på den fine side af et rivejern, og tilsæt det i dressingen.
Pres langsomt citronsaften i skålen, imens du pisker dressingen sammen. Hæld dressingen over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk