Tomatburger med avocadomos og ovnstegte kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Skift burgerbollen ud med en stor rød tomat. Det er både lækkert og sundt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem møre i ovnen, det tager ca. 35 minutter.
Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og pres avocadokødet ud i en skål. Rør det sammen med limesaft og limeskal.
Tilsæt cremefraiche og knust hvidløg, og bland godt. Smag til med salt og peber.
Form runde kugler af det hakkede oksekød. Mas dem let, og steg dem i olie på en pande. Krydr med salt og peber.
Skyl tomaterne, og skær dem over på tværs. Fjern kernerne med en teske. Pil og skær rødløget i tynde skiver.
Byg burgeren op af tomatbund, bøf, løgringe, korianderblade og tomatlåg.
Servér med kartofler, avocadomos og limefrugt skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk