Stegt andebryst med bagt græskar og perlebygsalat

Rosastegt andebryst skåret i skiver og serveret med ovnstegt græskar og en fyldig salat med perlebyg.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit andebrysterne på skindsiden. Steg dem i 10 minutter med skindsiden nedad på en tør pande ved middelhøj varme. Steg dem et kort øjeblik på den anden side, og krydr med salt og peber. Gem fedtet på panden.
Tænd ovnen på 200°. Skær græskarkødet i grove stykker uden skræl og kerner. Rens chilien, og skær den i skiver.
Vend græskar og chili med fedtet på panden. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Bag det i 10 minutter i ovnen, og drys med timian.
Tag pladen ud af ovnen, vend rundt i græskarstykkerne, og læg andebrysterne mellem dem med skindsiden opad. Bag det hele i yderligere 20 minutter.
Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Afdryp i en sigte. Skær bunden af julesalaterne, og del dem i blade. Skyl dem, og bland med perlebyg. Drys med hakkede pistacienødder og hakket persille.
Skræl og riv ingefær. Riv skallen, og pres appelsinen. Rør ingefær, appelsinskal, -saft og de øvrige ingredienser sammen. Dryp det over salaten.
Skær andebrysterne i tykke skiver. Servér med perlebygsalat og græskar.

Tip!

Kan du ikke få fat i et hokkaidogræskar, er en butternutsquash mindst lige så velegnet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck