Stegt laks med perlebygsalat
3. januar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Giv salaten ekstra tyngde med kogt perlebyg, der ligger godt i maven og giver noget at tygge på.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlebyggen efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Skyl og nip enderne af de grønne bønner. Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 2 minutter. Tilsæt de frosne edamamebønner, og lad dem koge med i 1-2 minutter – de skal blot være optøede. Afdryp de to slags bønner.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud. Kassér de hvide hinder. Smuldr fetaosten.
Rør olie, citronsaft og honning sammen i en salatskål, og krydr med salt og peber.
Bland perlebyg, bønner, ca. halvdelen af granatæblekernerne og dressingen sammen. Top salaten med resten af granatæblekernerne og den smuldrede feta.
Krydr laksestykkerne med salt og peber. Steg laksestykkerne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er akkurat gennemstegte.
Anret laksestykkerne med perlebygsalaten, og pynt retten med frisk brøndkarse. Servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk