Bagt græskar med flødeost
2. december 2019
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Bagt græskar med cremet flødeost og sprøde græskarkerner egner sig fortrinligt som tilbehør til alle mulige retter, fx frikadeller, ovnstegt kylling eller et stykke fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk og skær græskar i rustikke chunks. Vend dem med lidt olivenolie og citronsaft. Krydr med havsalt. Bag dem møre i ovnen på 180° i 20-25 minutter.
Rør flødeosten til en glat creme, der kan smøres ud. Riv skallen af citronen. Justér evt. med en smule mælk, og smag til med havsalt, citronskal og -saft.
Rist græskarkernerne gyldne på en varm, tør pande. Stil på køl, og hak dem groft.
Kom flødeostecreme på en tallerken. Fordel græskar udover. Drys med græskarkerner, verbena og tallerkensmækkere. Dryp lidt olivenolie, og drys med havsalt
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk