Stegt andebryst med ribs og stikkelsbær
25. september 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Peter Kam
Hvis du kun kender stikkelsbær fra det søde køkken, så har du en smagsoplevelse til gode. Både stikkelsbær og ribs er syrlige og karakterfulde, så her får de modspil fra nogle af sommerens lidt grovere grøntsager og et sprødt, stegt andebryst.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Pil det yderste lag af løgene, og del resten i både. Skyl stikkelsbær og ribs, og dup dem tørre. Fjern bærrenes stilke med en lille kniv.
Skræl majroer og søde kartofler, og skær dem i mundrette bider. Sautér dem i en blanding af olie og honning sammen med løg på en stor pande, der kan gå i ovnen, i 7-10 minutter, til de er bløde og har fået stegeskorpe. Vend forsigtigt stikkelsbær og ribs på panden. Dryp æbleeddike over, og vend det hele godt rundt. Sæt fadet i ovnen, og bag retten i 15 minutter.
Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv på kryds og tværs. Snittene skal ikke gå hele vejen igennem til kødet. Krydr andebrysterne med salt og peber.
Varm en stegepande godt op. Læg andebrysterne på den med skindsiden nedad. Du skal ikke bruge ekstra fedtstof, for når skindet bliver varmt, løber der fedt fra, som andebrystet bliver stegt i. Vend andebrystet efter ca. 8 minutter, når skindet er blevet gyldent. Brun kødsiden i 3-4 minutter.
Læg andebrysterne oven på bærblandingen i ovnen, og steg anden i 10 minutter. Tjek gerne kernetemperaturen med et stegetermometer, den skal være 54-55 grader. Lad andebrystet hvile under et rent, fugtigt viskestykke i 10 minutter imens resten af retten bliver mør og sød.
Skyl og tør persillen. Skær andebryst i skiver, og servér retten med masser af hakket persille på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk