Stegt andebryst

En hel andesteg rækker til fire-seks personer, men hvis I ikke er så mange, kan I nøjes med et par andebryster.

Stegt andebryst
0-30 min.

(7)

September 5, 2021 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan Tilbereder du andebryst

Stegt andebryst er et godt alternativ til en hel and, der både sviner meget og rækker til mange mennesker – så er I ikke så mange, kan du nøjes med brystfileter. Herunder kan du se flere tilberedningsmetoder.

Andebryst i ovn

I denne opskrift brunes kødet først på panden, så det får en lækker skorpe samt perfekt sprødt skind, og derefter kommer det en tur i ovnen. Vi vil ikke anbefale, at du udelukkende steger kødet i ovnen, da det så ikke får en lige så sprød og lækker overflade. Er kødet marineret, kan du dog sagtens stege det udelukkende i ovnen.

Ovnen er derimod god til at give andebrysterne lige meget varme overalt, så tilberedningstiden forkortes og giver et mere jævnt resultat. Bruger du stegetermometer, skal brystkødet have en temperatur på 68°, hvis du ønsker rosastegt kød. Kødet skal derimod være 75°, hvis det skal være gennemstegt.

Andebryst på panden

Ønsker du udelukkende at stege dit andebryst på panden, kan sagtens gøre det. Rids fedtet på andebrysterne i tern, og steg dem på en varm pande med fedtsiden nedad, til den er sprød og gylden. Vend dem, og steg dem i yderligere 4-5 minutter på hver side ved svag varme. Tag dem fra varmen, og lad dem hvile i 5 minutter.

Hvilken anderace skal jeg vælge?

De mest populære anderacer er peking-, berberi- og moulardand. Pekinganden og berberianden er den mest udbredte i de danske supermarkeder. Pekinganden er lidt federe i det, imens berberianden er mere mager og har mere brystkød. Moulardand er en krydsning mellem de to. Vi anbefaler, at du vælger berberiand, når du skal stege andebryst.

Måske du også kan li'