Stegt andebryst

5. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En hel andesteg rækker til fire-seks personer, men hvis I ikke er så mange, kan I nøjes med et par andebryster.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º. Varm en stor pande op. Rids skindsiden på andebrysterne med en skarp kniv uden at skære ned i kødet.
Steg andebrysterne med skindsiden nedad på en meget varm, tør pande.
Når skindsiden er flot lysebrun, vender du andebrysterne og steger dem i 2 minutter på den anden side.
Krydr andebrysterne med salt og peber, og steg dem færdige i ovnen i ca. 8 minutter, afhængigt af hvor stegte de ønskes.
Lad dem hvile i mindst 5 minutter, før de skæres i skiver let på skrå og serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan Tilbereder du andebryst

Stegt andebryst er et godt alternativ til en hel and, der både sviner meget og rækker til mange mennesker – så er I ikke så mange, kan du nøjes med brystfileter. Herunder kan du se flere tilberedningsmetoder.

Andebryst i ovn

I denne opskrift brunes kødet først på panden, så det får en lækker skorpe samt perfekt sprødt skind, og derefter kommer det en tur i ovnen. Vi vil ikke anbefale, at du udelukkende steger kødet i ovnen, da det så ikke får en lige så sprød og lækker overflade. Er kødet marineret, kan du dog sagtens stege det udelukkende i ovnen.

Ovnen er derimod god til at give andebrysterne lige meget varme overalt, så tilberedningstiden forkortes og giver et mere jævnt resultat. Bruger du stegetermometer, skal brystkødet have en temperatur på 68°, hvis du ønsker rosastegt kød. Kødet skal derimod være 75°, hvis det skal være gennemstegt.

Andebryst på panden

Ønsker du udelukkende at stege dit andebryst på panden, kan sagtens gøre det. Rids fedtet på andebrysterne i tern, og steg dem på en varm pande med fedtsiden nedad, til den er sprød og gylden. Vend dem, og steg dem i yderligere 4-5 minutter på hver side ved svag varme. Tag dem fra varmen, og lad dem hvile i 5 minutter.

Hvilken anderace skal jeg vælge?

De mest populære anderacer er peking-, berberi- og moulardand. Pekinganden og berberianden er den mest udbredte i de danske supermarkeder. Pekinganden er lidt federe i det, imens berberianden er mere mager og har mere brystkød. Moulardand er en krydsning mellem de to. Vi anbefaler, at du vælger berberiand, når du skal stege andebryst.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar