Bagt græskar med rødløg og dressing
1. november 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Her giver løgene et godt modspil til det lidt søde græskar, og det samme gør de sprøde, salte kapers og dressingen. En skøn salat til alle former for kød, og den er allerbedst, mens den er varm eller lun.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i både.
Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær evt. skrællen af (ikke nødvendigt),og skær kødet i store terninger.
Vend begge dele med olie og timian, og bred det hele ud på en bageplade med bagepapir.
Kværn peber henover, og sæt pladen i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.
Hæld de saltede kapers i koldt vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra, og hak dem groft.
Pisk eddike, olie og honning sammen, og smag det til.
Skyl og hak persillle. Anret grøntsagerne på et flot fad, og drys med kapers, persille og lidt salt, og dryp dressingen henover.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk