Andebryst med bagt selleri og appelsinsalat

Andebryst passer fortrinligt med bagt selleri, for når man bager knoldselleri i ovnen, får det en sød og nøddeagtig smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Rids skindet på andebrysterne i tern. Steg andebrysterne på en pande uden fedtstof med skindsiden nedad. Steg ved middelhøj varme, til fedtet smelter af, og skindet bliver gyldent.
Vend andebrysterne om, og brun dem på den anden side. Læg dem i et ovnfad, krydr med salt og peber, og steg dem færdige i ovnen i 15 minutter. Gem andefedtet på panden.
Skræl knoldsellerien, og skær den i ca. 5 cm lange bjælker. Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend kartofler og selleri i andefedtet på panden, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter (samtidig med andebrysterne),til de er gyldne. Krydr med salt.
Skræl appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Bred appelsinskiverne ud på et fad. Rens bladsellerien, og skær den i små tern. Pil rødløget, og hak rødløg og chili fint.
Rør olie og æbleeddike sammen, og vend bladselleri, rødløg og chili i dressingen. Fordel dressingen ud over appelsinerne.
Skær andebrysterne i mindre stykker, og server med bagt selleri og appelsinsalat.

Tip!

Brug en meget skarp kokkekniv, når du skærer appelsinerne i skiver. Så løber der ikke så meget af saften fra. Desuden kan andebryster købes ferske i supermarkedet, men fås også som frostvare.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar