Squashkage med appelsinglasur

Saftig og lækker squashkage med en frisk og syrlig appelsinglasur. Du får både frugt og grøntsager, så spis bare et par stykker.

Ingredienser

Udstyr

en rugbrødsform

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skyl squashen, og riv den groft på et rivejern.
Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker, og pisk smørret i.
Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en anden skål, og sigt det i æggeblandingen.
Riv skallen fint, og pres appelsinerne. Rør squash og skal af halvdelen af appelsinerne i dejen.
Fordel dejen i den smurte rugbrødsform, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
Rør appelsinsaften sammen med flormelis til en tyk glasur. Fordel glasuren over den afkølede kage, og pynt med resten af appelsinskallen og evt. spiselige blomster.

Tip!

Kagen er i familie med gulerodskagen og får den samme saftige krumme. Squashkagen holder sig længe, og når ingen ser det, kan du smøre en skive med smør og juble af fryd.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth