Små cheesecakes med citron og mandler

Himmelske, luftige cheesecakes, der lyser op på bordet med deres smukke, gule farve

Bemærk: Køletid: I alt 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

otte små bageringe eller kageforme, 7-8 cm i diameter

Sådan gør du

1 Knus kiks og mandler i en foodprocessor, og rør det sammen med smeltet smør. Fordel massen i 8 små forme eller bageringe, og pres den godt sammen.
2 Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Riv citronskal fint, og pres saften. Pisk citronsaft, -skal, flødeost og flormelis sammen, og vend yoghurten i.
3 Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Hæld den i flødeostcremen i en tynd stråle, mens du pisker. Lad cremen stivne en smule. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i cremen. Fordel cremen i formene, og glat overfladen. Sæt kagerne på køl i mindst 2 timer.
4 Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Bring sukker og citronsaft i kog, til sukkeret er opløst. Skyl citronen, og skær 8 tynde skiver af den. Læg skiverne i gryden, og kog et par minutter.
5 Tag gryden af varmen, læg citronskiverne til side, og smelt husblassen i den varme lage. Lad lagen køle af i ca. 30 minutter. Den skal ikke stivne.
6 Læg en citronskive midt på hver kage, og hæld citronlagen henover. Sæt kagerne i køleskabet, til geléen er stivnet. Tag dem forsigtigt ud af formene før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic