Bagt cheesecake med citron og jordbær

1. september 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Say "cheese"! En cheesecake kan også være bagt, og det giver en ostecreme, som er let, luftig og en anelse porøs. Top den med jordbær og citronmelisse, og bring de helt store smil frem.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom kiks, mandler og brun farin i en foodprocessor eller minihakker, og blend det til fine krummer. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen sammen med salt.
Beklæd springformen med bagepapir, og tryk kikseblandingen ud i bunden i et jævnt lag. Sæt formen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pisk flødeost, cremefraiche, sukker, vaniljekorn og æg sammen i en skål med en elpisker. Riv citronskallen fint, og pres saften af citronerne. Vend citronskal og -saft i cremen.
Smør siderne af springformen med smør, og hæld citroncremen oven på kiksebunden. Bag cheesecaken i ovnen i ca. 50 minutter, til cremen kun er let skælvende i midten – den sætter sig, når den bliver kold.
Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en rist. Sæt den herefter på køl i mindst 2 timer før servering.
Tag forsigtigt cheesecaken ud af formen, og anret den på et fad. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve. Pynt kagen med jordbær og evt. citronmelisse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar