Citron-cheesecake med Oreo-bund
20. juli 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Cheesecake kan virke som en besværlig kage, men i virkeligheden kræver den minimalt arbejde og giver maksimal smag. Den her version har en dejligt frisk smag af citron og mynte.
Bemærk
Køletid: 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Fjern cremen mellem Oreo-kiksene, og læg dem i en blender. Blend kiksene helt fint.
Smelt smørret, og bland kiks, smør og sukker sammen.
Dæk bunden af en springform med et bagepapir. Fordel blandingen i bunden af springformen. Sæt formen på køl.
Tænd ovnen på 175°. Pisk flødeost, cremefraiche, sukker og æg sammen.
Riv citronskallen, hak mynten fint, og vend ingredienserne i cremen.
Hæld cremen i formen, og bag kagen i 40-45 minutter.
Lad kagen køle af i formen på en bagerist. Sæt den derefter på køl i 2 timer.
Pynt kagen med hindbær og mynteblade. Opbevar den i køleskabet, indtil den skal spises.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk