Små lime-cheesecakes

15. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Der er noget ekstra delikat over at få sin helt egen kage. De små, friske cheesecakes er proppet med lime og får selskab af endnu flere citrusfrugter ved servering.

Bemærk
Køletid: 4-5 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene fint på en foodprocessor eller i hånden.
Rør smør og kiks sammen i en skål. Fordel kiksemassen i bunden af ca. 12 muffinforme, og pres godt sammen.
Bag kiksebundene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne på overfladen. Tag dem ud af ovnen, og afkøl på en bagerist.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Knug vandet af husblassen, læg den i en varmefast skål, og smelt husblassen over vandbad.
Rør flødeost sammen med flormelis i en skål, og tilsæt derefter limesaft og cremefraiche. Rør sammen, til cremen er jævn og ensartet. Sigt husblassen i ostecremen, og rør det hurtigt sammen.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend flødeskummet i ostecremen.
Fordel flødeostecremen i muffinformene oven på den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagerne på køl i 4-5 timer, gerne natten over.
Skær citrusfrugterne i fileter, og hæld dem i en skål. Top cheesecakesene med lidt fintrevet limeskal og mynte, og servér med citrusfrugter.

Tip!

Er du bange for, at husblassen stivner, inden du har rørt cremen sammen, kan du først røre et par skefulde creme sammen med den smeltede husblas og derefter røre det sammen med resten af ostecremen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar