Blåbærkage med citron og mandler

23. september 2021 af .

Foto: columbus leth

Saftig skærekage med sommerens lækre blåbær. Har du hindbær, ribs eller rabarber i haven, kan de også bruges.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel, mandelmel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i dejen. Riv citronskallen fint, pres citronsaften, og rør begge dele i dejen.
Hæld dejen i formen, og drys med blåbær og mandelflager.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Servér kagen lun eller afkølet sammen med cremefraiche og friske blåbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar