Blåbærkage med citron og mandler
23. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Saftig skærekage med sommerens lækre blåbær. Har du hindbær, ribs eller rabarber i haven, kan de også bruges.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel, mandelmel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i dejen. Riv citronskallen fint, pres citronsaften, og rør begge dele i dejen.
Hæld dejen i formen, og drys med blåbær og mandelflager.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Servér kagen lun eller afkølet sammen med cremefraiche og friske blåbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk