Semifreddo med chokolade og nougatsauce

Semifreddo er en is, der er lidt lettere end almindelig flødeis og også lidt mindre sød. Men den er skøn og luftig på den helt rigtige måde! Servér den med sprød nøddetopping og varm nougatsauce ... uhm!

Bemærk: Frysetid: Mindst 4-6 timer.

Ingredienser

Udstyr

to aflange forme (som rummer hver 1 l)

Sådan gør du

1Bring lidt vand i kog i en kasserolle. Skru ned til svag varme. Bræk chokoladen i mindre stykker, og læg dem i en varmefast skål. Stil skålen over kasserollen, så der ikke slipper damp ud. Rør først i chokoladen, når den er næsten helt smeltet.
2Fyld den smeltede chokolade i en sprøjtepose/lille frysepose. Klip et lille hul i spidsen. Sprøjt chokoladen ud i et stort gitterværk på et 40 cm langt stykke bagepapir. Det behøver ikke at være pænt, for man kommer ikke til at se det! Lad chokoladen størkne.
3Pisk fløden til blødt skum. Del æggene i blommer og hvider. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk blommerne hvide med sukker og vanilje. Pisk hviderne med salt, til de er stive, men ikke grynede. Vend forsigtigt blommerne sammen med flødeskum og hvider.
4Beklæd formene med bagepapir, så papiret kun dækker de 2 brede sider – så ligger det pænt og glat i formen, og isen skal kun løsnes i enderne, når den skal serveres.
5Fordel et tyndt lag iscreme i formene. Skær et lag chokoladegitterværk til, så det passer til formen. Huller kan dækkes med chokoladestumper. Læg et lag iscreme oven på chokoladen, og fortsæt således, til der er i alt 4 lag chokolade. Afslut med iscreme.
6Fold bagepapirstykket ind over iscremen, og tryk let med hånden, så overfladen bliver pænt flad. Stil straks isen i fryseren, og lad den fryse mindst 4-6 timer.
7Brun nødderne i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter. Gnid skallen af. Hak nødderne groft. Skær abrikoserne i små tern.
8Bring fløden i kog. Skær nougat i små tern. Sluk for blusset, og rør forsigtigt nougaten i fløden, til den er smeltet. Smag til med fintrevet appelsinskal.
9Tag isen ud af fryseren, 10-15 minutter før den skal spises. Løsn den i enderne med en varm kniv, og vend den ud på et fad. Fjern papiret. Drys toppingen på isen, og servér med varm nougatsauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek