Semifreddo med kandiseret frugt og chokolade

10. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Semifreddo er en italiensk is af æg, fløde og sukker. Den skal serveres let blød – deraf navnet semifreddo, der betyder halvfrossen. Servér den med kandiseret frugt og chokolade.

Bemærk
Frysetid: 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

fire store portionsforme

Sådan gør du

Pisk sukker og æggeblommer sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Pisk æggehvider og salt helt stive i en tredje skål.
Hak de kandiserede frugter, chokolade og pistacienødder.
Vend forsigtigt æggemassen sammen med flødeskum og æggehvider, og vend hurtigt frugt, chokolade og pistacienødder i.
Fordel semifreddoen i formene, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem i fryseren i mindst 4 timer.
Tag dem ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Vend dem ud af formene, og anret med friske bær.

Tip!

Kandiseret frugt fås hos asiatiske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder. Udover appelsinskal kan det fx være melon eller ananas.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar