Semifreddo med kandiseret frugt og chokolade
10. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Semifreddo er en italiensk is af æg, fløde og sukker. Den skal serveres let blød – deraf navnet semifreddo, der betyder halvfrossen. Servér den med kandiseret frugt og chokolade.
Bemærk
Frysetid: 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
fire store portionsforme
Sådan gør du
Pisk sukker og æggeblommer sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Pisk æggehvider og salt helt stive i en tredje skål.
Hak de kandiserede frugter, chokolade og pistacienødder.
Vend forsigtigt æggemassen sammen med flødeskum og æggehvider, og vend hurtigt frugt, chokolade og pistacienødder i.
Fordel semifreddoen i formene, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem i fryseren i mindst 4 timer.
Tag dem ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Vend dem ud af formene, og anret med friske bær.
Tip!
Kandiseret frugt fås hos asiatiske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder. Udover appelsinskal kan det fx være melon eller ananas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk