Bananscones med chokolade

3. august 2021 af .

Foto: Peter Kam

Når bananerne begynder at få brune pletter, er de ekstra søde. Det er nu, de er perfekte at bage med! Kombinér dem med mørk chokolade i scones, så har du et glimrende tilbehør til en kop kaffe.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål.
Smuldr smørret sammen med de tørre ingredienser med fingrene.
Pisk æg og sødmælk sammen i en skål med et piskeris, og arbejd det sammen med de tørre ingredienser.
Mos bananerne med en gaffel, og hak chokoladen groft. Vend bananer og chokolade i dejen.
Pres dejen flad, ca. 2 cm tyk, på et meldrysset bord, og tryk runde scones ud med en udstikker. Læg sconesene på en bageplade med bagepapir. Klistrer dejen for meget, kan du bruge ekstra mel eller forme scones med hjælp af to skeer i stedet.
Bag sconesene i ovnen i ca. 20 minutter, og lad dem køle af på en bagerist.
Rør flormelis og kaffe sammen til en glasur i en skål med en ske, og fordel glasuren over sconesene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar