Boller med chokolade

15. marts 2019 af .

Foto: AOP

Chokoladeboller er altid et hit. Her får du en omgang luftige, lækre og syndige boller, som passer til enhver stund, hvor der skal hygges og forkæles.

Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, og hæld det i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle lidt af. Rør gær og det smeltede smør i mælken.
Tilsæt kærnemælk og æg, og rør godt. Hak chokoladen groft. Bland mel, salt, sukker, chokolade og kardemomme i. Ælt eller rør dejen godt sammen, til den er smidig. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til en lang pølse, og skær den ud i lige store stykker efter ønsket størrelse.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel bollerne på bagepladen. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Pensl bollerne med lidt mælk eller et sammenpisket æg. Bag bollerne i 10-12 minutter, til de er lette og gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar