Scones med chokolade
21. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Her får du opskriften på de lækreste scones, som er sprøde udenpå, men bløde indeni, og har en overraskelse af knasende chokoladestykker.
Bemærk
Du kan sagtens udelade chokolade i dine scones, hvis du synes, dagen er sød nok!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Bland det med fingrene, til det ligner ”krummer”.
Tilsæt æg, og bland forsigtigt mælk i. Dejen skal akkurat samles, men ælt ikke for meget (det kan kræve lidt mere mel eller lidt mere mælk).
Kom chokolade i til sidst, og sæt dejen koldt i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud til 2 cm's tykkelse. Stik cirkler ud på 5-7 cm.
Pisk æg og vand sammen, og pensl sconesene.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-17 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle lidt af på pladen. Servér dem gerne lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassiske scones
Kan du bare ikke få nok af scones? Så tjek vores tema ud, hvor vi har samlet vores bedste opskrifter på scones!