Vaniljeparfait med chokolade

Hjemmelavet vaniljeis med chokolade helt uden ismaskine! Det gælder om at være tålmodig, for der skal røres i iscremen flere gange under indfrysningen, men resultatet er uden tvivl det hele værd.

Bemærk
Frysertid, uden ismaskine: Mindst 5-6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Opvarm fløden og den flækkede vaniljestang i en gryde. Rør jævnligt, så det ikke brænder på i bunden. Tag gryden fra varmen, inden blandingen når kogepunktet.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet med en elpisker. Fjern vaniljestangen fra fløden. Hæld den varme fløde i den piskede æggemasse, mens du hele tiden pisker med et piskeris.
Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op ved svag varme, til den tykner. Lad cremen afkøle.
Hæld cremen i en metalskål, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren. Rør i iscremen en gang i timen, gerne med en elpisker.
Rør i cremen i alt 3 gange i løbet af de første 3 timer, og lad herefter iscremen stå i fryseren, til den er helt frossen.
Smelt sukkeret på en varm pande til en gylden karamel. Tilsæt mandlerne, og steg dem i karamellen i 2-3 minutter.
Hæld mandelmassen ud på et stykke bagepapir, fordel den i et jævnt lag, og lad det køle helt af.
Tag isen ud af fryseren 30 minutter før servering, så du kan røre den blød. Hak den afkølede mandelkrokant fint med en skarp kniv. Hak chokoladen groft.
Rør den bløde is med chokolade og mandelkrokant, og anret den i skåle eller glas. Servér straks.

Tip!

Hvis du har en ismaskine, kan du følge opskriften til og med trin 4 og herefter fryse iscremen på maskinen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar