Rugbrødschips med sild

Sprøde rugbrødschips med sild, karrymayo og vagtelæg er en lækker hapser, du kan servere som forret eller som en del af buffetten til fx påske eller jul.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær rugbrødet i tynde skiver, læg det på bageplade med bagepapir, og bag det ved 200° i ca. 10 minutter, indtil det er sprødt. Køl det af på en bagerist.
Pil og snit løget fint, og steg det i olie med karry, uden det tager farve, i ca. 5 minutter.
Hæld æggeblomme, sennep, ⅓ af olien og karryløg i en foodprocessor, og blend det sammen, indtil det begynder at samle sig og tykne lidt. Tilsæt resten af olien lidt efter lidt.
Kog vagtelæggene i ca. 4-5 minutter, og køl dem ned under rindende koldt vand. Skær æblet i små terninger, og mariner i citronsaft, salt og peber.
Vend med fintsnittet dild og purløg. Skær silden i små stykker på ca. 3 x 3 cm. Anret sild og marineret æble på det ristede brød, og servér med karrymayonnaise og vagtelæg.

Tip!

Skift de marinerede sild ud med røget sild og makrel, hvis du gerne vil variere retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth