Blomkålsdip med rugbrødschips
Blomkålsdip og spicy kålrabicreme med rugbrødschips er smagfulde snacks, der også sagtens kan bruges alene sammen med et glas vin.

31-60 min.
(0)
18. juli 2019 af Trine HahnemannFoto: Lars Ranek
Ingredienser
personer
Blomkålsdrip
- blomkål
- 1
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
- hakket frisk koriander
- 6 spsk.
Kålrabidip
- kålrabi
- 300 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- hvidløg
- 2 fed
- friske røde chilier
- 1
- stødt koriander
- 1 tsk.
- limesaft
- 2½ spsk.
Rugbrødschips
- rugbrød
- 4 skiver
- smør
- 1½ spsk.
Sådan gør du
Blomkålsdip
Skær blomkålen, med stok, ud i grove tern. Sautér den i olien i nogle minutter, og drys med salt og peber.
Læg låg på og lad det dampe under låg i 10 minutter. Køl blomkålen ned, blend den med de friske koriander, og smag til med salt og peber.
Kålrabidip
Skræl kålabien, og skær den i tern. Sautér den i olien sammen med hakket hvidløg og chili. Læg låg på, og lad det koge i egen væde i 15 minutter ved svag varme.
Blend og smag til med salt, peber og limesaft.
Rugbrødschips
Steg rugbrødet i smørret på en pande på begge sider, til det er sprødt og gyldent.
Bræk det over i mindre strykker, og servér som rugbrødschips til de to slag dip.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner