Rugbrødschips med græskarkerner
1. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Smuldrede rugbrødsrester og sprøde kerner udgør de små lækre hapser, der er perfekte til pesto og dip.
Bemærk
Nyd evt. rugbrødschipsene til en cremet pesto.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Blend rugbrød groft i en blender eller minihakker, til du har 4 dl.
Rør rugbrød, græskarkerner, sesamfrø og hvedekerner sammen i en skål.
Tilsæt vand, olie og salt, og ælt dejen godt sammen med hænderne.
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir med en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir, og hiv forsigtigt det nederste stykke over på en bageplade.
Bag brødet i ovnen i 15-20 minutter, til det er sprødt og gennembagt.
Skær straks brødet i ca. 20 mindre stykker med en skarp kniv, og lad dem afkøle helt på en bagerist. Opbevar rugbrødschipsene i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på rugbrødschips
Powered by Froala Editor