Gazpacho med rugbrødschips
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den kolde gazpacho er nem at lave, og så kan den fx medbringes på picnic. Bare hæld den på en ren flaske, og pak den ned i kurven.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløgsfeddet. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker. Flæk chilien, og fjern kernerne. Skyl agurken, og skær den i grove stykker. Skyl tomaterne, og fjern stilken med en lille kniv.
Blend hvidløg, peberfrugt, chili, agurk og tomater sammen med eddike, sukker, salt og peber i en blender, til det er meget findelt.
Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du stadig blender.
Smag gazpachoen til – måske skal der lidt mere salt og sukker i. Justér konsistensen med mineralvand.
Tænd ovnen på 190°.
Skær rugbrødet i mindre stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt.
Bag rugbrødschipsene i ovnen i 5-6 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Hæld suppen op i små skåle, og servér med de sprøde rugbrødschips og plukket koriander.
Tip!
Gazpacho er en klassisk andalusisk tomatsuppe, som skal serveres kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk