Rugbrødsboller med mørk chokolade

Rugbrødsbollerne er geniale på weekendmorgenbordet eller som en lækker eftermiddagssnack i madpakken. De boller, som ikke bliver spist med det samme, kan sagtens fryses.

Bemærk: Hævetid: I alt 13 timer og 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor skål, og hæld hvidtøl over. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt rugkerner, hørfrø og solsikkekerner, og lad blandingen stå i 10 minutter.
Tilsæt sirup, kakao, salt, havregryn, rugmel, hvedemel og hakket chokolade, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 12 timer.
Tag skålen med dej ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
Form dejen til rustikke boller ved hjælp af 2 skeer, som du dypper i varmt vand mellem hver bolle – så klistrer de ikke så meget. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på pladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 185°. Hak hasselnødderne fint, og drys dem på bollerne. Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, og afkøl dem på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth