Appelsinsmåkager med mørk chokolade
29. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Opskriften giver 16 store småkager, men du kan også sagtens lave dem i halv størrelse, så de passer til en mundfuld.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smørret i grove tern. Hæld smør, appelsinskal og sigtet flormelis i foodprocessoren, og blend ganske kort, til det næsten binder sammen.
Bland mel og salt sammen i en skål, og sigt det i smørblandingen. Blend igen så kort som muligt, så du blot lige akkurat kan samle dejen.
Rul dejen til 1 tyk pølse på ca. 18 cm. Pak den ind i bagepapir, og læg den i fryseren i mindst 30 minutter.
Skær dejpølsen i ca. 16 stykker, og læg dem tilbage på frost i ca. 10 minutter. Tænd ovnen på 175° varmluft.
Sæt småkagerne på en bageplade med bagepapir, og lad der være lidt mellemrum mellem kagerne. Bag småkagerne i ovnen 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle næsten af på bagepladen, og flyt dem derefter over på en bagerist, hvor de kan afkøle helt.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Dyp de afkølede kager halvt i chokolade, og læg dem på bagepapir, så de kan størkne (sæt dem evt. på køl, så det går hurtigere).
Tip!
Selv om det er en småkage, kan jeg godt lide at opbevare dem på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk