Appelsinsmåkager med mørk chokolade

29. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Opskriften giver 16 store småkager, men du kan også sagtens lave dem i halv størrelse, så de passer til en mundfuld.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær smørret i grove tern. Hæld smør, appelsinskal og sigtet flormelis i foodprocessoren, og blend ganske kort, til det næsten binder sammen.
Bland mel og salt sammen i en skål, og sigt det i smørblandingen. Blend igen så kort som muligt, så du blot lige akkurat kan samle dejen.
Rul dejen til 1 tyk pølse på ca. 18 cm. Pak den ind i bagepapir, og læg den i fryseren i mindst 30 minutter.
Skær dejpølsen i ca. 16 stykker, og læg dem tilbage på frost i ca. 10 minutter. Tænd ovnen på 175° varmluft.
Sæt småkagerne på en bageplade med bagepapir, og lad der være lidt mellemrum mellem kagerne. Bag småkagerne i ovnen 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle næsten af på bagepladen, og flyt dem derefter over på en bagerist, hvor de kan afkøle helt.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Dyp de afkølede kager halvt i chokolade, og læg dem på bagepapir, så de kan størkne (sæt dem evt. på køl, så det går hurtigere).

Tip!

Selv om det er en småkage, kan jeg godt lide at opbevare dem på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar