Solbærflødeis med mørk chokolade og kakaonibs
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne ispind minder om den evigt populære ”kæmpeeskimo”, som er en vaniljeflødeis med solbærsauce og mørk chokolade – den her er bare lidt bedre!
Bemærk
Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).
Ingredienser
Udstyr
otte ispindeforme
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Varm forsigtigt solbær, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og kog det sammen i ca. 5 minutter.
Hæld den varme solbærblanding gennem en finmasket si over en skål, så kun den fine puré er tilbage i skålen. Lad solbærpuréen køle af.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Tilsæt salt og solbærpuré, og pisk det sammen til en jævn masse. Pisk fløden til let skum, og vend den i.
Hæld iscremen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Sæt pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
Tag isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet i fryseren, mens du forbereder overtrækket.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, og dyp isene ned i glasset, så de får chokoladeovertræk.
Drys straks med kakaonibs på begge sider, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren igen i mindst 1 time, før de skal serveres.
Tip!
Ispindeformene hedder ”mini classic” og kan fx købes hos Kunst & Køkkentøj samt på kageting.dk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk