Blommechutney med mørk chokolade

29. november 2021 af .

Foto: Peter Kam

En god chutney er både sød, sur og stærk og kan bruges som tilbehør til de fleste måltider. Holdbarheden er lang, hvis du opbevarer glasset på køl. Typiske ingredienser i en chutney er frugt som mango, æble, fersken og blommer, og det er sjovt at lege med smagen ved at skrue op og ned for de forskellige smagsgivere.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blommerne, halvér og udsten dem, og skær dem i mindre stykker.
Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl chili, og hak det fint.
Varm blommer, hvidløg og chili i en gryde med eddike i 10 minutter.
Skræl ingefær, og riv den fint på et rivejern. Skyl citronen, og riv skallen fint.
Hæld ingefær, citron, sambal oelek, spidskommen, stjerneanis, salt og sukker i gryden, og lad indholdet simre i 40 minutter. Rør rundt jævnligt.
Hak chokoladen groft, og vend den i chutneyen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Blend evt. chutneyen kort, hvis du foretrækker, at den har en finere konsistens.
Fisk stjerneanis op, og kassér. Hæld chutneyen på glas, og opbevar den i køleskabet. Servér den gerne sammen med ost og kiks eller svinekød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar