Gyldne vaniljekranse med mørk chokolade
5. januar 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Alle elsker vaniljekranse. Denne ekstravagante udgave af den lækre klassiker indeholder både guld og chokolade. Så kan der kun blive rift om kagerne i juledåsen.
Bemærk
Køletid: 1 døgn.
Ingredienser
Udstyr
Evt. en kødhakkermaskine til vaniljekranse
Foodprocessor eller blender
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kør mandler og vaniljekorn i en foodprocessor, indtil massen er som groft mandelmel.
Hæld det hjemmelavede mandelmel i en skål. Skær smør i tern, og blend smør og mel i foodprocessoren, til blandingen har konsistens som rasp. Tilsæt mandelmel og de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen, til den er ensartet. Pak dejen ind i plastfilm, og lad den hvile i køleskabet indtil næste dag.
Tænd ovnen på 180°. Sæt en stjernetylle på kødhakkermaskinen, og kør dejen gennem maskinen. Rul dejen til tynde pølser, og form dem til små ringe, hvis du ikke har en kødhakkermaskine.
Læg vaniljekransene på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 8-9 minutter, så de bliver let lysebrune. Lad dem køle helt af på en rist.
Smelt chokoladen i vandbad. Dyp halvdelen af hver krans i chokoladen, og lad den stivne.
Pensl guldstøv på den anden halvdel. Læg kransene i lag med bagepapir imellem i en lufttæt beholder. Opbevar tørt ved stuetemperatur.
Tip!
Du kan sagtens lave vaniljekransene uden en maskine. Rul dejen til pølser, og form dem til små kranse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske vaniljekranse
Powered by Froala Editor