Babka med mørk chokolade

28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Det snaskede og flot snoede chokoladebrød minder lidt om det danske kanelbrød. Men faktisk stammer babka fra Østeuropa og er en brødagtig kage, som immigranter bragte med sig til Amerika, hvor det senere blev udbredt.

Bemærk
Hævetid: I alt mindst 8½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken, til den er lillefingervarm, og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud i mælken sammen med sukker og en lille smule af hvedemelet. Lad gærblandingen hvile på køkkenbordet i 15 minutter.
Rør æg, blødt smør og salt i gærblandingen. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen i en røremaskine i 3-4 minutter, til den er blank og smidig. Hæld dejen i en skål, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve på køl i mindst 6 timer, men gerne natten over.
Tag dejen ud fra køl, 1 time før du vil i gang med at lave brødet, og lad dejen "vågne op" ved stuetemperatur på køkkenbordet.
Hak chokoladen groft. Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og rør flormelis og kakaopulver ud i chokolademassen til en smørbar remonce. Hak pistacienødderne groft.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et rektangel, som er ca. ½ cm tyk. Smør chokoladeremoncen ud på dejen i et jævnt lag, og drys med ⅔ af de hakkede pistacienødder.
Rul forsigtigt dejen sammen til en lang rulle.
Skær rullen igennem på langs med en skarp kniv, så den åbner sig op.
Sno de åbne ruller omkring hinanden, og sørg for, at skærefladen med fyldet er synlig og vender opad. Klem lidt om enderne, så de samler sig.
Læg det snoede brød i en stor, aflang brødform beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med de sidste hakkede pistacienødder. Lad brødet hæve i formen i 1½ time.
Tænd ovnen på 185°. Bag brødet i ovnen i 30 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker på det under bunden.
Kog sukker og vand op i gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og lad siruppen køle lidt af.
Tag brødet ud af ovnen, og pensl det straks med sukkerlagen, mens brødet stadig er varmt. Afkøl babkaen let på en rist, og servér det lunt og friskbagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar