Appelsinmuffins med mørk chokolade
15. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De saftige appelsinmuffins er nemme at lave, smager himmelsk og tager sig ualmindeligt godt ud på en desserttallerken med et drys flormelis.
Bemærk
Har du ikke randforme, kan du blot bruge en almindelig muffinform.
Ingredienser
Udstyr
12 randforme i silikone
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Riv appelsinskallen fint, og pres appelsinsaften.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend appelsinskal, appelsinsaft, mandelmel, hvedemel, bagepulver, salt og Grand Marnier i dejen, til den er ensartet.
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen til sidst.
Fordel dejen i smurte muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne, og der ikke hænger dej ved, når du stikker i dem med en tandstikker.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af i formene i ca. 10 minutter. Vend dem derefter forsigtigt ud af formene, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Anret appelsinmuffins på et fad, og sigt lidt flormelis over dem før servering.
Tip!
De her appelsinmuffins holder sig fint på køl i 2-3 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk