Rosenkål med syltet citron og østers

Smagen af rosenkål deler vandene lidt, men i denne ret, hvor de små kålhoveder får dejligt selskab af fløde, syltet citron og sågar østers, må de fleste alligevel overgive sig.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rosenkålen ved at tage de yderste blade af. Pluk rosenkålen ud i blade, og læg dem i en skål med koldt vand.
Hæld piskefløden i en skål, tilsæt sukker, salt og peber. Hak den syltede citron helt fint, og tilsæt den. Lad dressingen stå i 10 minutter og trække.
Åbn østersene, og løsn kødet. Hak kødet, og bland det i dressingen.
Afdryp rosenkålen grundigt for vand, og anret en lille bunke på hver tallerken. Hæld østersdressingen over, og anret med plukket dild, lidt olivenolie og peber på toppen.

Tip!

Det inderste af rosenkålen kan være svært at plukke ud i blade, så snit det i stedet fint.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Anders Schønnemann