Syltet fennikel
23. september 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Smagen af fennikel minder meget om anis eller lakrids, og syltet fennikel smager helt fantastisk i blandt andet salat eller en sandwich. Få den nemme opskrift her.
Bemærk
Fenniklerne skal sylte i 2-3 uger, inden du tager dem i brug.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl fennikler i koldt vand, og skær dem ud i grove både. Skræl gulerod og løg, og skær dem ud i grove stykker.
Hæld fennikler, løg og gulerod i et stort sylteglas. Bring eddike, sukker, vand, peberkorn, fennikelfrø og salt i kog i en gryde.
Hæld den kogende lage over grøntsagerne i glasset, og sæt låg på. Lad glasset stå nogle timer på køkkenbordet, inden det sættes på køl.
Lad fenniklerne sylte i 2-3 uger, inden du tager dem i brug. Spis som surt til charcuterie, i en salat eller i en sandwich.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk