Syltet fennikel

23. september 2021 af .

Foto: Anders Schønnemann

Smagen af fennikel minder meget om anis eller lakrids, og syltet fennikel smager helt fantastisk i blandt andet salat eller en sandwich. Få den nemme opskrift her.

Bemærk
Fenniklerne skal sylte i 2-3 uger, inden du tager dem i brug.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl fennikler i koldt vand, og skær dem ud i grove både. Skræl gulerod og løg, og skær dem ud i grove stykker.
Hæld fennikler, løg og gulerod i et stort sylteglas. Bring eddike, sukker, vand, peberkorn, fennikelfrø og salt i kog i en gryde.
Hæld den kogende lage over grøntsagerne i glasset, og sæt låg på. Lad glasset stå nogle timer på køkkenbordet, inden det sættes på køl.
Lad fenniklerne sylte i 2-3 uger, inden du tager dem i brug. Spis som surt til charcuterie, i en salat eller i en sandwich.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar