Farserede rosenkål
8. februar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv en nem og smovset vinterret, der enten kan laves i ét stort fad eller flere små.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skræl kartoflerne, og skær dem i både.
Bred dem ud på en bradepande med bagepapir, og vend dem med olie, paprika, salt og peber. Bag kartoflerne sprøde i ca. 35 minutter.
Rør hakket oksekød med finthakket løg og æg. Opløs salt, peber og muskatnød i varm bouillon, og bland det med kødet. Justér konsistensen med hvedemel, så farsen bliver jævn og lind. Lad den stå køligt i 10 minutter.
Kog rosenkål i letsaltet vand i 8-10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.
Fordel baconskiverne i bunden af fire ovnfaste fade. Bag dem i ovnen i 7 minutter, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Vend rosenkål med det baconfedt, der ligger tilbage i fadene.
Smuldr farsen og strimler af peberfrugt over rosenkålen. Læg baconskiverne øverst, og bag retten i ca. 30 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk