Røget makrel med croutoner og purløgscreme

En klassisk dansk ret, der smager af sol og sommer. Køb gerne makrellerne hos fiskehandleren, så de er så friskrøgede som muligt!

Ingredienser

Sådan gør du

Åbn bugen på makrellerne. Kør en skarp kniv langs skindsiden, så slipper kødet nemmere skindet.
Fjern forsigtigt alle ben, så kødet er lige til at tage ud.
Rør rygeost med cremefraiche, salt og peber. Hak purløg fint, og vend det forsigtigt i (gem lidt til drys).
Skær rugbrødet i små tern, og rist dem i olie på en pande, til de er helt sprøde. Drys med salt.
Skyl grøntsagerne. Pluk salaten, skær agurken i tern, og skær radiserne i skiver.
Vend det sammen i en skål. Dryp med olie og balsamico, og drys med rugbrødscroutoner og purløg. Krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft