Røget makrel med kartoffelsalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Jakob Helbig
Servér røget makrel med kartoffelsalat og ristet rugbrød til aftensmad – det er både lækkert og sundt!
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern hovederne på makrellerne, og åbn fiskene i bugen.
Kør en skarp kniv langs skindsiden, så slipper kødet nemmere skindet. Fjern forsigtigt benene, så kødet er lige til at tage ud.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra, og lad dem køle en smule af.
Skær agurk og radiser i små tern. Hak purløg og dild.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend kartofler, agurk, radiser, purløg og dild heri.
Rist rugbrødet, og servér straks med makrel og kartoffelsalat.
Tip!
Den friskeste røgede makrel får du, hvis du slår et smut forbi din lokale fiskeforretning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk