Salat med røget makrel og peberrodsdressing
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
En salat med smæk på smagen! Den røgede makrel og skarpe peberrod passer nemlig perfekt til hinanden.
Bemærk
Kogetid: 60 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub rødbederne, og kog dem dækket i vand i ca. 60 minutter, til de er møre. Hæld koldt vand over rødbederne, pil dem, og skær dem i skiver.
Fjern skind og ben på makrellen, og del den i mindre stykker. Skyl spinat og salat. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl let, og skær dem i halve. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver eller små tern.
Hak dilden fint. Riv peberroden fint. Rør dild og peberrod i yoghurten sammen med friskpresset limesaft, honning, salt og peber.
Anret makrel med rødbedeskiver, spinat, salat, radiser, kartofler, æble og kapers, og dryp dressingen over.
Tip!
Bryder du dig ikke om peberrod, så udelad det, eller erstat det med ingefær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk