Blomkålssalat med røget makrel og rugbrød
18. september 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Blomkål, radiser og røget makrel er smagen af dansk sommer på en tallerken.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkål, og skær den i små buketter. Kog blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er let møre, men stadig har lidt bid. Afdryp.
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Optø eller bælg ærterne. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, honning og citronsaft sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber.
Vend grøntsagerne sammen med dressingen, og anret salaten i en skål. Skyl purløget, og klip det over salaten.
Pluk eller skær makrelfileterne i mindre stykker. Rist evt. rugbrødet. Servér makrelfileten på rugbrød sammen med blomkålssalaten. Pynt evt. med skovsyre.
Tip!
Lad evt. salaten trække i 30 minutter på køl før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk