Blomkålssalat med røget makrel og rugbrød

Blomkål, radiser og røget makrel er smagen af dansk sommer på en tallerken.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blomkål, og skær den i små buketter. Kog blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er let møre, men stadig har lidt bid. Afdryp.
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Optø eller bælg ærterne. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, honning og citronsaft sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber.
Vend grøntsagerne sammen med dressingen, og anret salaten i en skål. Skyl purløget, og klip det over salaten.
Pluk eller skær makrelfileterne i mindre stykker. Rist evt. rugbrødet. Servér makrelfileten på rugbrød sammen med blomkålssalaten. Pynt evt. med skovsyre.

Tip!

Lad evt. salaten trække i 30 minutter på køl før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
18. september 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar