Rødkålssalat med kirsebær og æbler

Rødkålssalat med sødme fra bagte kirsebær, der klæder den lidt bitre kål både i smag og farve. Æbler tilføjer endnu mere modspil i form af både sødme og syrlighed.

Rødkålssalat med kirsebær og æbler
0-30 min.

(0)

July 17, 2019 af Mikkel KarstadFoto: Aller Media
Bemærk:Trækketid, rødkålssalat: 1 time.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Lav salaten kort tid inden, at den skal serveres, da man ellers kan risikere, at kålen falder sammen og bliver lidt trist.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Rødkålssalat forbindes ofte med tilbehør til julemiddagen. Den passer især godt til andestegen, men er også lækker til flæskestegen og julemedisteren. Man kan dog også sagtens nyde en lækker salat med rødkål på andre tider af året. Den friske og sprøde salat er især lækker i vinterhalvåret, hvor den går godt til langt det meste tilbehør. Rødkålssalaten gør sig godt som tilbehør til aftensmaden, og den holder sig godt til dagen efter, så man kan tage den med i en madpakke.

Tips: Rødkålssalat med æbler og meget andet

  • I denne opskrift er der tilføjet æbler og kirsebær til rødkålssalaten. Kirsebærrene sørger for sødme til den lidt bitre kål, mens æblerne giver modspil både i form af syrlighed og sødme. En variation af denne opskrift kan være at erstatte kirsebærrene med granatæblekerner. De giver en salaten et friskt pust, som både er sødt og sprødt! 
  • Du kan også erstatte æblerne med appelsin, en klassisk variant af rødkålssalaten er nemlig ofte med appelsin og granatæble. Denne variation er både lækker til julemaden, men fungerer også virkelig godt som tilbehør til sommerens grillmenu. 
  • Rødkålssalat er egentlig en meget alsidig salat, som kan varieres lige efter lyst! Eksempelvis kan der tilføjes nødder eller kerner, såsom hasselnødder, ristede græskarkerner eller valnødder. Også hvidkål, spidskål, grapefrugt eller mango kan gøre salaten ekstra lækker.

Tilberedning af kål

Kål er superlækkert og fungerer virkelig godt som bunden i salater. Kål er meget fiberholdigt, hvilket gør at det helst skal tilberedes i form af marinering, da kålen ellers kan blive for bestandig at tygge i. I tilfældet med rødkålen, så skal den gerne snittes meget fint. Dette kan eventuelt gøres på et mandolinjern. Herefter skal kålen marinere i en form for syre. Det kunne være æbleeddike, appelsinsaft, balsamicoeddike, hvidvinseddike eller som i denne opskrift kirsebæreddike. 

Du kan sagtens blande din syrlige marinade med andre ting, som fx honning for at tilføje sødme eller krydderier for at fremhæve smage fra disse. Efter marinaden er rødkålssalaten klar til at få tilføjet æbler eller andre frugter, grøntsager og nødder efter eget valg.

OBS: Husk at fjerne rødkålens yderste blade inden brug. Brug heller ikke stokken på kålen, da den både kan være bitter og hård at få i munden.

Måske du også kan li'