Rødkålssalat med kirsebær og æbler

Rødkålssalat med sødme fra bagte kirsebær, der klæder den lidt bitre kål både i smag og farve. Æbler tilføjer endnu mere modspil i form af både sødme og syrlighed.

Bemærk: Trækketid, rødkålssalat: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit rødkålen i fine strimler, og læg dem i en skål. Skær æblerne i tynde skiver, og bland dem i kålen.
Rist sesam på en tør pande, til de begynder at dufte varmt og godt, drys dem med lidt salt, og lad dem køle let af, før du tilsætter dem til kålen.
Vend eddike, rapsolie, honning, salt og peber i rødkålssalaten, og lad den trække køligt i 1 time.
Fordel kirsebærrene i et ildfast fad, og vend dem med eddike, olie, honning, salt og peber.
Bag kirsebærrene i 10-12 min. ved 170°, så de trækker sig lidt sammen og suger marinaden til sig.
Tag kirsebærrene ud af ovnen, og lad dem trække i ca. 30 minutter. Fordel de bagte kirsebær over salaten og servér.

Tip!

Lav salaten kort tid inden, at den skal serveres, da man ellers kan risikere, at kålen falder sammen og bliver lidt trist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Aller Media