Rødkålssalat med tyttebærdressing
9. november 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
En smuk og sprød salat, der harmonerer perfekt mellem det bitre i kålen og det søde, syrlige og stærke i tyttebærdressingen. Salaten er bl.a. virkelig god til tunge kødretter med fx and eller vildt.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv ingefæren fint. Rør tyttebærsyltetøj med ingefær, finthakket chili, olie og eddike.
Snit rødkålen fint. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Flæk granatæblet, og pil kernerne ud.
Vend rødkål, løg og granatæble i tyttebærdressingen, og smag godt til med salt og peber.
Tip!
Når rødkål skal bruges rå i salater, er det bedst at snitte den fint i meget smalle strimler, som er nemme at tygge, og som ikke er så lange, at de svirper ned på silkeblusen. Men når rødkålen skal bruges i varme retter, kan den med fordel snittes i brede, lange stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk rødkålssalat med appelsin