Clafoutis med kirsebær, æble og blåbær

11. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Den franske dessert med kirsebær har her fået selskab af æble og blåbær, der er et lækkert match. Servér kagen lun med iskoldt flødeskum. Uhm!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Smelt smørret i en lille gryde, og afkøl let. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Pisk det smeltede smør med vaniljekorn, æg og sukker med en elpisker i en skål, til det er hvidt og luftigt.
Vend hvedemel og mandelmel i dejen med en dejskraber, til dejen er jævn og ensartet.
Skyl æblet, og skær det i både. Skyl og tør blåbærrene.
Smør en form med smør, og fordel æblestykker, blåbær og afdryppede Amarena-kirsebær i formen. Hæld dejen over frugt og bær.
Sæt formen i ovnen, og bag i 25-30 minutter, til clafoutisen er gylden og gennembagt.
Drys clafoutisen med flormelis, og server den lun med flødeskum eller vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar