Rødkålssalat med appelsin
1. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Her får du et friskt og sprødt alternativ til den klassiske rødkålssalat. Salaten pynter med sin flotte farve på erhvert middagsbord, især på et veldækket julebord.
Ingredienser
Sådan gør du
Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Skyl og tør persillen, og hak den fint.
Læg hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem let gyldne i ovnen ved 200° i 5-10 minutter.
Gnid de løse brune hinder af i et rent viskestykke, og hak hasselnødderne groft.
Rør olivenolie, æbleeddike og honning sammen, og krydr med salt og peber. Vend rødkål og appelsinfileter sammen med dressingen.
Anret rødkålssalaten i en skål, og drys med persille og hasselnødder, og servér som tilbehør til fx julemiddagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Hjemmelavet waldorfsalat - klassisk opskrift