Rødkålssalat med laks
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprød rødkålssalat med koriander, limesaft og wasabi, der giver rødkålssalaten en spændende asiatisk makeover. Hvis du udelader laksen, kan salaten også serveres som tilbehør til fx frikadeller, andebryst eller flæskesteg.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de sorte ris i letsaltet vand efter pakkens anvisning. Skyl dem herefter i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Læg de frosne edamamebønner i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Snit rødkål fint. Pluk og hak korianderbladene. Bland ris, edamamebønner, rødkål og koriander i en skål.
Rør olie, limesaft, honning og wasabi sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen forsigtigt rundt i salaten.
Bræk laksen i mindre stykker, og anret dem sammen med salaten lige før servering.
Tip!
Sorte ris er rige på B-vitaminer, kostfibre og antioxidanter. Du kan også lave salaten med andre fuldkornsprodukter, fx kogt perlespelt eller perlerug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker rødkålssalat til jul