Rabarberdrøm – tærte med rabarber, jordbær og brændt marengs

Vidunderlig rabarberdrøm, der under det luftige, sprøde marengslåg gemmer på en vidunderlig rabarber-jordbær-kompot. Mørdejsbunden er penslet med chokolade, både for smagens skyld og for at bevare sprødheden, når det frugtige fyld lægges på.

Bemærk: Mørdejen skal hvile i 1 time på køl, og efter udrulning skal den hvile i 1 time i fryseren.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform med løs bund, 22-24 cm i diameter
en sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

1 Rør det bløde smør sammen med flormelis og salt. Tilsæt æg, og rør det sammen.
2 Rør mandelmel og hvedemel i til sidst, og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
3 Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud med en kagerulle på et let meldrysset bord. Læg dejen i tærteformen, og trim kanterne. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
4 Varm ovnen op til 175°. Tag den kolde tærtebund ud af fryseren, og sæt den direkte ind i den varme ovn. Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en rist.
5 Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Rens og halvér jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
6 Kog rabarber, jordbær, sukker og vaniljekorn sammen i en gryde til en tyk kompot i ca. 10 minutter. Afkøl kompotten helt.
7 Hak den mørke chokolade fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pensl den afkølede tærtebund med chokoladen i et tyndt lag. Lad chokoladen størkne – sæt den gerne på køl i 5-10 minutter.
8 Pisk æggehvider, citronsaft og sukker til stiv marengs med en elpisker.
9 Fordel rabarber-jordbær-kompotten oven på den bagte tærtebund. Sprøjt marengsen ud i små toppe oven på tærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, til den er gylden. Servér tærten straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth