Citronfromagetrifli med nøddeknas og brændt marengs

Klassikeren, der aldrig går af mode, får her selskab af knasende nødder og sprød marengs, der er perfekte følgesvende til citronfromagens fløjlsbløde konsistens.

Citronfromagetrifli med nøddeknas og brændt marengs
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Afkøling: 2 timer.

Ingredienser

personer
husblas
1 blade
usprøjtet citroner
1
sukker
150 g
æggeblommer
2
cremefraiche 38 %
150 g
piskefløde
2 dl

Nødde-citron-knas

sukker
4 spsk.
usprøjtet citroner
1
mandelflager
50 g
hasselnøddeflager
25 g
tynde havrekiks
75 g

Brændt marengs

æggehvider
2
sukker
125 g

Udstyr

  • en sprøjtepose med stjernetylle
  • en lille creme brûlée-gasbrænder

Sådan gør du

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Bring sukker, citronskal og citronsaft i kog, til sukkeret er opløst. Læg æggeblommerne i en skål, og pisk sukkerlagen i æggeblommerne lidt ad gangen, til det er luftigt og skummende.
Tag husblassen op af vandet. Rør husblassen i sukker-citron-blandingen, så den opløses. Afkøl, til cremen begynder at tykne, og vend cremefraiche i. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i citroncremen.

Nødde-citron-knas

Smelt sukkeret ved lav varme på en pande uden at røre i sukkeret. Riv skallen af citronen fint. Drys med mandel- og hasselnøddeflager, knuste kiks og citronskal, og rist det sprødt i sukkeret. Lad blandingen køle helt af på et ark bagepapir.

Brændt marengs

Pisk æggehviderne stive med en elpisker, drys sukkeret i lidt ad gangen, og pisk videre, til du får en sej marengsmasse. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Fordel nødde-citron-knas i glas, og fordel citronfromagecremen ovenpå. Sprøjt marengs på toppen, og brænd den gylden med en gasbrænder. Servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'