Jordbær-rabarber-saft
15. juli 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Jordbær-rabarber-saft smager af sommer, og er der noget bedre end at køle ned på terrassen med et koldt glas saft i hånden? Det tror vi ikke!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rabarberne i små stykker, og pil jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom rabarber og jordbær i en gryde med vand, hybenroseblade og vaniljekorn og -stang.
Bring blandingen i kog, og lad den koge i 5 minutter ved jævn varme.
Tilsæt sukker, og kog videre, til sukkeret er opløst. Tag gryden af blusset, og lad blandingen trække i 45 minutter.
Sigt saften igennem et rent klæde, og hæld den på rene skoldede flasker, der evt. er skyllet med Atamon.
Tip!
Saften kan også hældes i fryseposer og tages op fra fryseren, efterhånden som den skal bruges.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på rabarbersaft